+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.

ŠABAČKI POLUMARATON

 • 00Dana
 • 00Sati
 • 00Minuta
 • 00Sekundi

DRUGI ŠABAČKI POLUMARATON!

Hoćemo li u Šabac na trčanjac? Ho-će-mo

PRIJAVI SE

DRUGI ŠABAČKI POLUMARATON!

Hoćemo li u Šabac na trčanjac? Ho-će-mo!

 

Lokacija: Šabac, Srbija
Datum trke i putovanja: 08.09.2018.

 

CENA ARANŽMANA

 • 1000 din – samo prevoz

 

Napomena: broj mesta u autobusu je ograničen, a prijava se smatra kompletnom tek nakon uplate.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz
 • startninu za trku po izboru
 • troškove organizacije

 

 

O ŠAPCU

Ovaj simpatični gradić na desnoj obali Save, kroz istoriju poznat i kao Mali Pariz i Čivijaška republika, pravo je novatorsko mesto.  Naime, baš ovde je, prvi put u Srbiji, penžerli hartija bila zamenjena prozorskim staklima, kroz koje su se, nedugo potom, mogli čuti i zvuci prvog klavira u Srbiji. Kaldmisanim ulicama njegove stare čaršije provozali su se i prvi fijakeri, a baš tu su, 1826., otvorene i prva srpska okružna bolnica i apoteka.

U blizini Šapca odigale su se i čuvene istorijske bitke: boj na Mišaru, 1806., u kojem su Srbi predvođeni Karađorđem Petrovićem, Jakovom Nenadovićem, Stojanom Čupićem i drugim srpskim prvacima do nogu potukli tursku vojsku koju je predvodio Kulin-kapetan, kao i Cerska bitka 1914. koja je predstavljala prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu.

Danas je Šabac najpoznatiji po svojim slavnim građanima, septembarskom vašaru, a od prošle godine i po Šabačkom polumaratonu!

 

 

 

O TRCI

U pitanju je drugo izdanje Šabačkog polumaratona koje će se održati u subotu, 8.septembra 2018. godine. U ponudi su polumaraton, štafeta 3 x 7 km, i trka zadovoljstva na 7 km.

Polumaraton (21.1 km)

Ova trka je takmičarskog karaktera a nagrade će se dodeljivati za prva tri mesta u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji. Pravo učešća imaju svi  građani, a deca starosti od 14 do 18 godina moraju imati saglasnost roditelja. Start trke je u 09:00 časova.

Štafetna trka 3×7 km

Za ovu trku je potrebno imati tročlani tim koji može biti muški, ženski i mešovit. Svaki član trči krug od 7 km, a pravo učešća na ovoj trci imaju svi građani stariji od 10 godina. Start trke je u 09:00 časova.

Trka zadovoljstva (7 km)

Ova trka je takođe takmičarskog karaktera i svi takmičari će imati startne brojeve sa mernim čipovima. Pravo učešća na ovoj trci imaju svi građani stariji od 10 godina. Start trke je takođe u 09:00 časova.

 

Napomena: Svi trkači imaju mogućnost da se presvuku i svoje stvari predaju na čuvanje volonterima u prostorijama Šabačke gimnazije u ulici Masarikova 13. Stvari će biti stavljene u kesu i obeležene startnim brojem pomoću kojih će se vršiti preuzimanje istih nakon trke.

 

Detalje u vezi sa trasom i ostalerelevantne informacije možete naći na zvaničnom sajtu trke:

http://www.sabackimaraton.rs/index.php?id=informacije

 

 

Startni paket uključuje

 • startni broj sa čipom
 • majicu trke
 • medalju na cilju
 • okrepu na stazi

 

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

13:50 okupljanje putnika na parkingu sa južne strane Arene na Novom Beogradu
14:00 polazak ka Šapcu
17:00 start trke
19:00 početak žurke posle trke
21:00 polazak ka Beogradu
22:30 očekivani dolazak u Beograd

 

Forma za prijavu:

Detalji

Datum:
08/09/2018
Vreme:
00:00
Događaj Categories:
,

Mesto

Šabac, Srbija