+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji

Događaj navigacija

Moskva 2019.

 • 00Dana
 • 00Sati
 • 00Minuta
 • 00Sekundi

Moscow Marathon

Jedna je Rusija

PRIJAVI SE

MOSCOW MARATHON

Jedna je Rusija

 

Lokacija: Moskva, Rusija
Datum trke: 22.09.2019.
Datum polaska: 19.09.2019.
Datum povratka: 23.09.2019. / 26.09.2019

TRENUTNA CENA ARANŽMANA

490 € – turistički
520 € – sa startninom za maraton
510 € – sa startninom za 10k

Cena aranžmana je podložna promenama u svakom trenutku, usled promene cene avio karte.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • avionski prevoz iz Beograda, sa svim taksama
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Matreshka Hotel*** u centru grada, dvokrevetne sobe
 • startninu za trku
 • troškove organizacije
 • vođenje grupe ukoliko bude 15 ili više putnika

Putovanje je moguće produžiti za odlazak u Sankt Peterburg i ono podrazumeva voz od Moskve i 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama hotela Polikoff*** u centru grada

Opcione doplate

 • St. Peter (150 €)
 • transfer  aerodrom – smeštaj – aerodrom (35 €)
 • putno osiguranje (5 € samo Moskva, 8 € ko ide i u St. Peter)
 • sportsko osiguranje (10 € samo Moskva, 16 € ko ide i u St. Peter)
 • smeštaj u jednokrevetnoj sobi (115 € samo Moskva, 200 € ko ide i u St. Peter)

Transfer do železničke stanice nije uključenu u cenu, ona će biti formirana na osnovu broja putnika koji žele da idu u St. Peter i biće naknadno ponuđena.

Ukoliko idete individualno, a ne doplaćujete za jednokrevetnu sobu, mi ćemo nastojati da Vas smestimo sa osobom istog pola i približno istih godina, ali ne garantujemo da će to biti slučaj.

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu UniCredit banke. Celokupan iznos možete podeliti na više rata.

Minimalni iznos prve rate je 30 000 dinara, a kompletno putovanje se mora izmiriti do 29.08.2019. a prijava se smatra kompletnom tek nakon uplate prve rate i do tada je cena podložna promenama.

O MOSKVI

Najnaseljeniji grad u Evropi sa više od 12 miliona stanovnika pruža za svakoga po nešto i turiste ostavlja bez daha. Odlična polazna tačka za upoznavanje Moskve jeste Crveni trg, najveći trg na svetu, čije ime u prevodu znači još i lep, divan. Smešten je u samom srcu Moskve i od njega se sve važnije ulice račvaju vodeći u različite delove grada. Na Crvenom trgu nalaze se neke od najznačajnijih građevina u Moskvi, kao što je Lenjinov mauzolej, ali i čuveni Hram Sv. Vasilija Blaženog. Ovaj hram sa svojim specifičnim šarenim kupolam predstavlja jedan od najprepoznatljivijih simbola Moskve. O njegovoj izuzetnoj lepoti svedoči legenda po kojoj je car Ivan Grozni oslepeo glavnog arhitektu, da nikada više ne bi mogao da napravi nešto toliko lepo. U blizini je i čuveni moskovski kremlj, srednjevekovno utvrđenje koje je nekada bilo carska rezidencija, a danas zvanična rezidencija i dom predsednika Rusije.

Ljubiteljima umetnosti i u Moskvi kao i u Sankt Petersburgu na raspolaganju su brojni muzeji i galerije, a tu je i čuveni Boljšoj teatar.

Iskoristite prijatno letnje vreme za šetnju parkom Gorki, a ako ste raspoloženi za šoping, nemojte zaobići čuvenu robnu kuću GUM, koja se takođe nalazi na Crvenom trgu.

 

 

O SANKT PETERSBURGU

Nekadašnja prestonica ruskih careva, koju i danas nazivaju Severna prestonica, bez sumnje je drugačija u odnosu na sve velike evropske gradove. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve, čiji ga mnogobrojni kanali dele na čak 45 ostrva.

Glavna ulica u Sankt Petersburu, Nevski prospekt, duga je 5 km i kroz nju svakog dana prođe oko 2 miliona ljudi. Sve svečanosti i važniji događaji u gradu odvijaju se upravo ovde. Tu se nalaze najskuplje radnje, brojni restorani i luksuzni hoteli, a postala je i centar noćnog života. Interesantno je i to da je ova ulica uvek za par stepeni toplija od ostatka grada.

Ako želite da upoznate carsku Rusiju, ne postoji bolji način za to od posete Zimskom dvorcu. Nekadašnja rezidencija ruskih careva danas je u sklopu čuvenog muzeja Ermitaž i prikazuje svu raskoš nekadašnje carevine, kako spoljašnjim izgledom, tako i bogatim enterijerom sa ručno rađenim podovima, neprocenjivim kristalnim lusterima i freskama na tavanici. Kada ste već u najvećem svetskom muzeju, obiđite bar deo njegove izuzetne kolekcije koja broji više od 3 miliona umetničkih i arheoloških predmeta iz celog sveta. Ukoliko vas više interesuje ruska umetnost, ne propustite da posetite Nacionalni ruski muzej, koji obuhvata sve stilove i periode u radu ruskih umetnika od 10. do 20. veka.

Jedan od najprepoznatljivijih simbola Sankt Petersburga sigurno je Petropavlovska tvrđava, sagrađena u cilju odbrane grada, ali za tim nikada nije bilo potrebe, pa je korišćena kao vojni garnizon, čuveni zatvor za političke zarobljenike, a danas se na njenom području nalazi 6 manjih muzeja.

Nemoguće je na jednom mestu pobrojati sve znamenitosti i atrakcije koje nudi ova jedinstveni grad, ali ako budete u mogućnosti, priuštite sebi krstarenje Nevom, posetite dvorac Peterhof sa njegovim predivnim vrtovima i fontanama, uživajte u šetnji carskim selom ili pogledajte baletsku predstavu u čuvenom teatru Marijanski.

 

 

 

O TRCI

Najveći trkački događaj u Rusiji odigrava se upravo u njenom glavnom gradu i broji preko 20 000 učesnika. Staza vodi kroz sam centar grada i sama za sebe predstavlja neverovatna način da se obiđe Moskva jer se prolazi pored preko 30 gradskih znamenitosti. Među najpoznatijim lokacijama koje ćete videte za vreme trke su Kremlj, Boljšoj teatar i katedrala Hrista Spasitelja, kao i najveći fudbalski stadion u zemlji (Lužnjiki) odakle trka i startuje.

Pored maratonske trke, tu je i trka na 10 kilometara, tako da možete ućivati u čarima grada i na ovoj kraćoj distanci.

Za sve učesnike obezbeđeni su šatori za prlesvlačenje, kao i ostavljanje stvari, kao i toaleti u startnoj zoni, ali i na svakoj okrepnoj stanici. Na maratonskoj trasi biće postavljeno 13 okrepnih stanica, svaka će imati vodu i sunđere, a na nekima će biti voća, izotnika i energetskih gelova.

Nakon trke vas čekaju medalje, masaža i okrepa, dok će maratonci moći da uživaju u vrućem gulašu. Ovaj maraton je poznat i po izuzetno lepim medaljama, koje čekaju i učesnike na 10 kilometara.

Vremenski limit maratonske trke je 6 sati.

Da biste mogli da učestvujete na trci morate biti punoletni i pokazati lekarsko uverenje, ne starije od 6 meseci.  Formular možete pruzeti ovde

Više detalja o trci možete pogledati na njihovom sajtu – http://moscowmarathon.runc.run

 

 

SMEŠTAJ

Matreshka Hotel*** se nalazi u samom srcu Moskve, na 5 minuta hoda od Boljšoj teatra i 10 minuta od Kremlja. Sobe se dvokrevetne, dekorisane u klasičnom stilu sa drvenim nameštajem. Za naše putnike obezbeđen je i doručak koji se služi u restoranu hotela i na bazi je švedskog stola.


Hotel Polikoff***
se nalazi u samom istorijskom centru St. Petera, uz čuvenu Nevski aveniju. Smeštaj je u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (četvrtak 19.09.2019.) Beograd – Moskva
00:50 – poletanje aviona ka Moskvi
04:35 – očekivano sletanje u Moskvu
Transfer do hotela gde možete ostaviti stvari, a ulazak u sobe je u 14:00
Slobodan dan za razgledanje grada, uz organizovanje fakultativnih razgledanja grada

2. dan (petak 20.09.2019.) Moskva
Slobodan dan koji možete iskoristiti kako želite, a mi ćemo vam dati naše predloge za obilaske i aktivnosti.
U toku planirano podizanje startnih paketa

3. dan (subota 21.09.2019.) Moskva
Slobodan dan koji možete iskoristiti kako želite, a mi ćemo vam dati naše predloge za obilaske i aktivnosti.

4. dan (nedelja 22.09.2019.) Moskva
RACE DAY
07:00 – otvaranje startne zone
09:00 – start trka
15:35 – zatvaranje trke
19:00 – zajednička proslava

5. dan (ponedeljak 23.09.2019.) Moskva – Beograd/St. Peter
Odjavljivanje iz smeštaja do 10:00

Putnici koji se vraćaju u Beograd imaju slobodan dan do večernjih časova.
Poletanje aviona za Beograd je u 20:10, a očekivano sletanje u 22:15

Putnici koji nastavljaju za St. Peter nakon odjavljivanja iz hotela idu ka železničkoj stanici, odakle se hvata voz za Peter.

Očekivani dolazak u St. Peter je oko 16:00 i odmah se ide u hotel.

Slobodno veče u gradu

6-7. dan (utorak i sreda 24/25.09.2019.) St. Peter
Slobodni dani u gradu, uz fakultativne obilaske

8. dan (četvrtak 26.09.2019.) St. Peter. – Beograd
Napuštanje soba do 10:00
16:00 – poletanje aviona ka Moskvi
17:35 – očekivano sletanje u Moskvu
20:10 – poletanje ka Beogradu
22:15 – očekivano sletanje u Beograd

Forma za prijavu

Detalji

Početak:
19 septembra @ 00:30
Kraj:
26 septembra @ 22:00
Događaj Categories:
,

Mesto

Moskva, Rusija
Rusija + Google Map