+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji

Kruševački polumaraton 2019

  • 00Dana
  • 00Sati
  • 00Minuta
  • 00Sekundi

4. Kruševački polumaraton

Praznik trčanja u srcu Srbije

Prijava

Kruševački polumaraton

Praznik trčanja

 

Lokacija: Kruševac, Srbija
Datum trke: 07.03.2019.

 

CENA PREVOZA

800 dinara

Ovo je specijalna, subvencionisana, cena prevoza za učesnike trke. Instrukcije za plaćanje dobićete na mail nakon popunjavanja prijave.

Molimo vas da se za startninu prijavite sami i uplatite je direktno na račun organizatora. Prijavu za trku možete naći ovde 

 

O KRUŠEVCU

Glavni grad Rasinskog okruga, nalazi se u dolini Zapadnog Pomoravlja, na reci Rasini. Osnovao ga je knez Lazar Hrebeljanović 1371. godine i koristio ga je kao svoje sedište. Grad je imao izuzetno važnu ulogu u Istoriji Srbije, a posebno je interesantno da se upravo ovde okupljala vojska pred boj na Kosovu 1389. godine. Kruševac je sada moderan grad od velikog značaja za celu Srbiju i region, a u njega naseljava oko 75 000 stanovnika (po podacima iz 2011. godine). Od starog grada nije sačuvano mnogo, a ostatci kruševačke tvrđave su proglašeni za spomenik od izuzetnog značaja. Dok smo u kruševcu posebnu pažnju treba obratiti na spoemenik palim Srbima na Kosovu, gde se može videti i statua čuvenog slepog pesnika Fiilipa Višnjića. Crkva Lazarica, podignuta od strane kneza Lazara u slavu svog prestolonaslednika Stefana, između 1376. i 1380. godine, je jedna od najlepših građevina u Kruševcu i svakako se treba izdvojiti vreme za njen obilazak.

 

O TRCI

Mnogi smatraju da je ovo jedna od najbolje organizovanih trka u Srbiji i da se sa pravom kaže da ona predstavlja „praznik trčanja“. Ove godine će biti četvrto izdanje trke, a ako je po dosadašnjim iskustvima nema tih očekivanja koja ona ne može nadmašiti!
Staza vodi kroz uži centar grada i veoma je ravna, tako da je pogodna za postizanje odličnih rezultata i obaranje ličnih rekorda. U tome će vam pomoći i brojne i bogate okrepne stanice (na svaki kilometar), kao i fantastična podrška i zabava koja će vas pratiti tokom cele trke.
Organizatori nisu mislili na trkače samo tokom događaja, već su se postarali da se užitak nastavi i nakon prolaska kroz ciljnu liniju. Zato je za sve učesnike obezbeđeno besplatno korišćenje bazena.

U sklopu manifestacije održavaju se četiri trke – polumaraton, trka na 10 kilometara, trka zadovoljstva i trka “Dečiji osmeh”

Polumaratonski startni paket
– Startni broj
– Učesnička majca
– Učesnička medalja (na cilju)
– Elektronsko merenje
– Lunch paket
– Okrepa na stazi i cilju
– Ručak
– Medicinska pomoć
– Korišćenje bazena
– Masaža

Molimo vas da se detaljno upoznate sa svim pravilima trke na zvaničnom sajtu organizatora – http://www.arkmaratonac.com/

 

 

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

07:45 – okupljanje putnika na parkingu kod Arene na Novom Beogradu (južna strana)

08:00 – polazak autobusa ka Kruševcu

10:30 – očekivani dolazak u Kruševaci preuzimanje startnih paketa

12:00 – START TRKE

17:00 – okupljanje putnika kod autobusa

17:15 – polazak ka Beogradu

19:45 – očekivani dolazak u Beograd

 

Ukoliko bude nekih promena u satnici o tome ćemo sve prijavljene obavestiti putem maila.

 

Forma za prijavu
 

Detalji

Datum:
17 marta
Vreme:
08:00 - 19:00
Događaj Categories:
,

Mesto

krusevac