+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Kruševački polumaraton

  • 00Dana
  • 00Sati
  • 00Minuta
  • 00Sekundi

4. Kruševački polumaraton

Praznik trčanja u srcu Srbije

Prijava

Kruševački polumaraton

Praznik trčanja

 

Lokacija: Kruševac, Srbija
Datum trke: 17.03.2019.

Mesta za prevoz su popunjena! 

CENA PREVOZA

800 dinara

Ovo je specijalna, subvencionisana, cena prevoza za učesnike trke. Instrukcije za plaćanje dobićete na mail nakon popunjavanja prijave.

Molimo vas da se za startninu prijavite sami i uplatite je direktno na račun organizatora. Prijavu za trku možete naći ovde 

 

O KRUŠEVCU

Glavni grad Rasinskog okruga, nalazi se u dolini Zapadnog Pomoravlja, na reci Rasini. Osnovao ga je knez Lazar Hrebeljanović 1371. godine i koristio ga je kao svoje sedište. Grad je imao izuzetno važnu ulogu u Istoriji Srbije, a posebno je interesantno da se upravo ovde okupljala vojska pred boj na Kosovu 1389. godine. Kruševac je sada moderan grad od velikog značaja za celu Srbiju i region, a u njega naseljava oko 75 000 stanovnika (po podacima iz 2011. godine). Od starog grada nije sačuvano mnogo, a ostatci kruševačke tvrđave su proglašeni za spomenik od izuzetnog značaja. Dok smo u kruševcu posebnu pažnju treba obratiti na spoemenik palim Srbima na Kosovu, gde se može videti i statua čuvenog slepog pesnika Fiilipa Višnjića. Crkva Lazarica, podignuta od strane kneza Lazara u slavu svog prestolonaslednika Stefana, između 1376. i 1380. godine, je jedna od najlepših građevina u Kruševcu i svakako se treba izdvojiti vreme za njen obilazak.

 

O TRCI

Mnogi smatraju da je ovo jedna od najbolje organizovanih trka u Srbiji i da se sa pravom kaže da ona predstavlja „praznik trčanja“. Ove godine će biti četvrto izdanje trke, a ako je po dosadašnjim iskustvima nema tih očekivanja koja ona ne može nadmašiti!
Staza vodi kroz uži centar grada i veoma je ravna, tako da je pogodna za postizanje odličnih rezultata i obaranje ličnih rekorda. U tome će vam pomoći i brojne i bogate okrepne stanice (na svaki kilometar), kao i fantastična podrška i zabava koja će vas pratiti tokom cele trke.
Organizatori nisu mislili na trkače samo tokom događaja, već su se postarali da se užitak nastavi i nakon prolaska kroz ciljnu liniju. Zato je za sve učesnike obezbeđeno besplatno korišćenje bazena.

U sklopu manifestacije održavaju se četiri trke – polumaraton, trka na 10 kilometara, trka zadovoljstva i trka “Dečiji osmeh”

Polumaratonski startni paket
– Startni broj
– Učesnička majca
– Učesnička medalja (na cilju)
– Elektronsko merenje
– Lunch paket
– Okrepa na stazi i cilju
– Ručak
– Medicinska pomoć
– Korišćenje bazena
– Masaža

Molimo vas da se detaljno upoznate sa svim pravilima trke na zvaničnom sajtu organizatora – http://www.arkmaratonac.com/

 

 

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

07:15 – okupljanje putnika na parkingu kod Arene na Novom Beogradu (južna strana)

07:30 – polazak autobusa ka Kruševcu

10:10 – očekivani dolazak u Kruševaci preuzimanje startnih paketa

12:00 – START TRKE

17:00 – okupljanje putnika kod autobusa

17:15 – polazak ka Beogradu

19:45 – očekivani dolazak u Beograd

 

Ukoliko bude nekih promena u satnici o tome ćemo sve prijavljene obavestiti putem maila.

 

Forma za prijavu
 

Detalji

Datum:
17 marta
Vreme:
08:00 - 19:00
Događaj Categories:
,

Mesto

krusevac