+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Kruševac

  • 00Dana
  • 00Sati
  • 00Minuta
  • 00Sekundi

Kruševački polumaraton

Osvoji Lazarev grad

Prijava

Kruševački polumaraton 2021

 Osvoji Lazarev grad

Lokacija: Kruševac, Srbija
Datum trke: 25.09.2021.

 CENA  PREVOZA
1000 dinara

Ovo je specijalna  cena prevoza za učesnike trke. Instrukcije za plaćanje dobićete na mail nakon popunjavanja prijave.

Molimo Vas da se za startninu prijavite sami i uplatite je direktno na račun organizatora. Prijavu za trku možete naći ovde

O Kruševcu

Glavni grad Rasinskog okruga, nalazi se u dolini Zapadnog Pomoravlja, na reci Rasini. Osnovao ga je knez Lazar Hrebeljanović 1371. godine i koristio ga je kao svoje sedište. Grad je imao izuzetno važnu ulogu u Istoriji Srbije, a posebno je interesantno da se upravo ovde okupljala vojska pred boj na Kosovu 1389. godine. Kruševac je sada moderan grad od velikog značaja za celu Srbiju i region, a u njega naseljava oko 75 000 stanovnika (po podacima iz 2011. godine). Od starog grada nije sačuvano mnogo, a ostatci kruševačke tvrđave su proglašeni za spomenik od izuzetnog značaja. Dok smo u kruševcu posebnu pažnju treba obratiti na spoemenik palim Srbima na Kosovu, gde se može videti i statua čuvenog slepog pesnika Fiilipa Višnjića. Crkva Lazarica, podignuta od strane kneza Lazara u slavu svog prestolonaslednika Stefana, između 1376. i 1380. godine, je jedna od najlepših građevina u Kruševcu i svakako se treba izdvojiti vreme za njen obilazak.

 

 

O trci

Kruševački polumaraton mnogi smatraju jednom od najbolje organizovanih trka u Srbiji pa se sa pravom kaže da ona predstavlja „praznik trčanja“. Ove godine će biti šesto izdanje trke, a ako je po dosadašnjim iskustvima nema tih očekivanja koja ona ne može nadmašiti!
Staza vodi kroz uži centar grada i veoma je ravna, tako da je pogodna za postizanje odličnih rezultata i obaranje ličnih rekorda. U tome će vam pomoći i brojne i bogate okrepne stanice, kao i fantastična podrška i zabava koja će vas pratiti tokom cele trke.

Organizatori nisu mislili na trkače samo tokom događaja, već su se postarali da se užitak nastavi i nakon prolaska kroz ciljnu liniju. Zato je za sve učesnike obezbeđeno besplatno korišćenje bazena (ulaznica se dobija uz startni paket)

Pored polumaratonske trke organizovana je i trka na 5 i 10 km i dve revijalne trke (trka zadovoljstva i trka “Deciji osmeh”).

Polumaratonski startni paket uključuje:
– Startni broj
– Učesnička majca (za prijave do 15.09.2021.)
– Učesnička medalja (na cilju)
– Elektronsko merenje
– Lunch paket
– Okrepa na stazi i cilju
– Medicinska pomoć
– Korišćenje bazena
– Masaža

Molimo vas da se detaljno upoznate sa svim pravilima trke na zvaničnom sajtu organizatora

 

 

Plan i program putovanja

1.dan (subota 25.09.2021.) Beograd-Kruševac-Beograd

06:45 – okupljanje putnika na parkingu kod Arene na Novom Beogradu (severna strana)
07:00 – polazak autobusa ka Kruševcu
09:30 – očekivani dolazak u Kruševaci preuzimanje startnih paketa
11:00 – START TRKE
16:45 – okupljanje putnika kod autobusa
17:30 – polazak ka Beogradu

 

Forma za prijavu
 

Detalji

Datum:
25 septembra
Vreme:
06:00 - 17:00
Događaj Categories:
, ,

Mesto

Kruševac