+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kablar Hiking

Kablar Hiking

  • 00Dana
  • 00Sati
  • 00Minuta
  • 00Sekundi

Kablar Hiking

Doživi Kablar

Prijava

Kablar Hiking
Oseti planinu i doživi nezaboravno iskustvo

 

Pobegni iz gradske gužve, odvoji malo vremena za sebe, budi na vrhu i diši punim plućima, a rezoluciju ekrana zameni bojama i grafikom sveta.

Ako voliš duge šetnje, raduju te usponi, a ne plaše padovi, avanturističkog si duha i u potrazi si za nekim novim iskustvima ili jednostavno želiš da se resetuješ… onda jedva čekamo da se družimo sa tobom i zajedno doživimo Kablar.

O Kablaru

Vodimo te u osvajanje Kablara, planine prema kojoj je priroda bila posebo darežljiva i pokazala svoje neverovatno umeće.

Nalazi se u jugozapadnom obodu Šumadije, dok se njena susedna Ovčar planina nalazi u Dinarskom predelu.
Ove dve planine zajedno čine poznatu Ovčarsko- Kablarsku klisuru kroz koju protiče reka Zapadna Morava, čiji su meandri zaduženi za neverovatne oblike reljefa zbog kojih je ovaj kraj izuzetno atraktivan.
Područje klisure je proglašeno Predelom izuzetnih odlika prvekategorije zbog raznovsnog biljnog i životinjskog sveta, neverovatnih prirodnih celina ali i zbog nekoliko manastira koji čuvaju srpsku tradiciju.

Pogled sa vrha planine puca na Ovčarsko –Kablarsku klisuru, Šumadiju, Čačak, brdo Ljubić i planine Ovčar i Jelicu. Uživaćete u lepotama nestvarne prirode koja će vas ostaviti bez reči.

 

Informacije o stazi

Do vrha Kablara (889 m) vode nekoliko različitih staza, od kojih su neka manje a neke više zahtevne i namenjene ljudima različitih nivoa spremnosti i iskustva.  Svaka od njih je sebi svojstvena, lepa i sa različitim sadržajem koji ćete sresti dok se penjete ka vrhu.
Ovaj put, za našu avanturu, opredelili smo se za stazu umerene zahtevnosti a u nastavku možete videti neke od osnovnih karakteristika.

Dužina staze: 11 km sa usponom i spustom
Visina uspona: 600 m
Težina treka:  srednja

Plan i program putovanja:

07:00 – planirani polazak iz Beograda  (okupljanje putnika kod Arene)
10:00 – 11:50 – uspon na Kablar
12:20 – 13:40 – planirano vreme za silazak sa vrha
13:50 – 14:30 – ručak. Putnici imaju mogućnost da ručaju u restoranu Dom (opciono) ili da hranu ponesu od kuće.
16:30 – 17:00 – obilazak pećine Risovača (opciono)
17:30 – planirano vreme za polazak ka Beogradu

* Ukoliko želite da putujete sa nama,  a niste avantirističkog duha, ne volite duge šetnje i penjanje po planini, već želite da se opustite, odvojite malo vremena za sebe i pobegnete od svakodnevnih obaveza, postoji mogućnost obilaska manastira Nikolje i Blagoveštenje, kao i poseta wellnes centru Kablar.

Potrebna oprema

Prilagodjene patike za planinarenje (vodonepropusne, sa šarama koje sprečavaju klizanje), oprema u rancu (rezervne čarape, flaša vode, banana/čokoladica ili bilo šta drugo za užinu, peškir, donji deo trenerke i majica, kome nije teško i želi neka ponese i rezervne patike), zaštitni faktor, preporučeno 2 štapa za planinarenje

CENA: 1500 dinara

U cenu je uključeno:

– Autobuski prevoz iz Beograda
– Medalja za osvojeni vrh
– Pratnja vodića tokom celog puta

Opcione doplate:

– Obrok u restoranu Dom. Obrok obuhvata:supu, salatu, gulaš/pljeskavicu (600 din).
– Poseta pećini Risovača (200 din)

 Forma za prijavu
 

Detalji

Datum:
19 juna
Vreme:
07:00 - 19:00
Događaj Category:

Mesto

Kablar