+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
Istanbul maraton

Istanbul maraton 2022

 • 00Dana
 • 00Sati
 • 00Minuta
 • 00Sekundi

Istanbul maraton

Pretrčite iz Evrope u Aziju

Prijava

N Kolay Istanbul maraton

Pretrčite iz Evrope u Aziju

 

Lokacija: Istanbul, Turska
Datum polaska: 03.11.2022.
Datum trke: 06.11.2022.
Datum povratka: 07.11.2022.

Cena aranžmana

339 €– turistički
399 €– sa startninom na 15 km
399 €– sa startninom za maraton

Sva mesta za ovo putovanje su popunjena!

Aranžman obuhvata

 • avionski prevoz iz Beograda sa svim taksama i prtljagom do 20kg
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Kupeli***
 • startninu za N Kolay Istanbul maraton ili trku na 15 km (opciono)
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • troškove organizacije
 • vođenje puta (ukoliko bude više od 15 putnika)

Opcione doplate

 • putno osiguranje ( 10 € )
 • sportsko osiguranje (20 € )
 • smeštaj u dvokrevetnoj sobi (20 € po osobi)

 Važne napomene

 • ovo putovanje organizuje agencija Top Travel Centar (Licenca:OTP 111/2021 A), pa vas molimo da se upoznate sa njihovim pravilima putovanja na njihovom sajtu.
 • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke, prema instrukcijama koje ćete dobiti  na mail nakon popunjavanja prijave za putovanje
 • celokupan iznos možete podeliti na više rata, s tim što prva rata mora iznositi najmanje 15.000 dinara, a ostatak novca se mora uplatiti najkasnije do 03.10.2022.
 • prijava se smatra kompletnom tek nakon prve uplate i do tada je cena podložna izmeni.
 • ukoliko ne znate unapred sa kim želite da budete u sobi mi ćemo Vas smestiti sa osobom za koju smatramo da bi to bilo najprikladnije, uzimajući u obzir pol, godine, grad i klub, ali moramo napomenuti da to može biti i osoba suprotnog pola ukoliko nema drugog rešenja.
 • održavanje trke i samog putovanja zavise od Covid 19 situacije i primenjivaće se odluke i uslovi koje donesu nadležni organi za svaki element ovog putovanja.
 • molimo vas da se pre putovanja upoznate sa posebnim Covid uslovima na ovom sajtu.

O Istanbulu

Za Istanbul kažemo da je to najistočniji grad zapada i najzapadniji grad istoka.
Čarobni i mistični grad dva kontinenta, leži na Bosforskom moreuzu koji spaja Crno i Mramorno more, a razdvaja Evropu i Aziju.

Istanbul je odličan primer kako povoljan geografski položaj proizvodi burnu istoriju. Vekovima je bio svetski centar kulturnih, političkih i vojnih dešavanja. Na njegovom tlu živeli su najveći vladari sveta, pisana je istorija različitih naroda i donošene sudbonosne odluke. Bio je prestonica tri carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog. U različitim periodima, nosio je različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i najzad Istanbul.

Danas je to grad gde se sudaraju istok i zapad, prepliću staro i novo, hrišćanstvo i islam. Grad  je zanatlija, biznismena, zlata, svile i kadife.

Zahvaljujući mnogobrojnim atrakcijama, grad na Bosforu postao je jedna od najznačajnijih destinacija na turističkoj mapi sveta. Cenkanje u Kapali Čaršiji sa veštim trgovcima kojima je ovaj zanat prenet u amanet, izmamiće vam osmeh na licu. To je jedini je način da dobijete “special price for you my friend”.
Raskoš života Sulejmana Veličanstvenog i njegove voljene Hurem, videćete u Top Kapi palati, a nakon što uđete u Aja Sofiju zakoračićete u istoriju i vekove kulture. Divićete se moći jednog naroda i vremena. I da, nikako ne zaboravite da prođete ispod Beogradske kapije u Istanbulu, nakon što ste više puta prošli ispod Stambol kapije u Beogradu

Pratite različite mirise koji se šire sa Egipatske pijace i dozvolite da vas očara beskrajni Orijent. A onda, sa upravo ceđenim sokom od nara, cunjajte i lutate krivudavim i kaldrmisanim ulicama. Osetite energiju grada u kojem sve vrvi i pulsira. Otkrićete lagodan život lokalnih stanovnika koji se opuštaju uz tursku kafu, nargilu i nalaze spokoj u avlijama džamija. Uživaćete u ukusima ratluka, baklave i tradicionalnog turskog čaja.

I dok trepnete, Istanbul će vas osvojiti. Nećete moći tek tako da mu okrenete leđa i zaboravite ga. Opasan je on. Dao vam je dušu i neće se smiriti dok se ponovo ne vratite i ne popijete sa njim još jednu šolju čaja.

N Kolay Istanbul maraton

Ovaj popularni “evroazijski” maraton organizuje se već 43 godine i njegova najpoznatija karakteristika je ta što se trči na dva kontinenta! Najkraće rečeno, N Kolay Istanbul maraton je trka koja će vam ispuniti i dušu i telo.

Start istanbulskog maratona nalazi se na azijskoj strani grada, malo pre prvog mosta preko Bosfora, što trkačima daje priliku da osmotre ovaj transkontinentalni dragulj sa pučine. Maratonska staza prolazi preko još dva mosta koja se pružaju preko Zlatnog roga, vijugajući pritom pored mnogih istorijskih znamenitosti. Cilj istanbulskog maratona je u evropskom delu grada – između Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi palate. Trka se završava na mestu sudara  tri carstva, različitih kultura i istorije, pa je poseban doživlaj okititi se medaljom na ovakvom mestu.

Mnogo je razloga zbog kojih verujemo da će N Kolay Istanbul maraton ispuniti sva vaša očekivanja i da je ovo trka koju ćete rado preporučivati svima.

Valja napomenuti da se za istanbulski maraton mogu prijaviti samo punoletne osobe, kao i da će se nakon svakog 5. km nalaziti stanice sa okrepom.

Limit za maraton je 6 sati, a u ponudi je i trka na 15 km, sa limitom od 3 sata i 45 minuta. Za sve trke je obezbeđen besplatan prevoz do starta. Autobusi će do tamo kretati iz Sultanahmeta (ispred Aja Sofije) i sa trga Taksim (ispred pekare Divan).

Više informacija o trci možete naći na sajtu organizatora.

Startni paket obuhvata:

 • startni broj sa čipom
 • medicinsku pomoć na stazi
 • bogatu okrepu na stazi i cilju
 • zvaničnu majcu trke
 • medalju
 • zvaničnu torbu trke
 • sertifikat o završenoj trci
 • Lunch Paket nakon trke

O smeštaju

Hotel Kupeli*** nalazi se u samom centru grada, na samo 10 minuta hoda do Aja Sofije, Plave džamije i palate Topkapi. U neposrednoj blizini nalazi se čuvena Kapali čaršija i Pijaca začina, mesta koja se ne zaobilaze kada ste u poseti ovom gradu. Osim toga, u centru grada locirana su i mnogobrojna turska kupatila, koja će vam pružiti autentičan doživlaj i uživanje.

Osim glavnih turističkih atrakcija i centralnih lokacija, lako su vam dostupne i sva udaljenija mesta u Istanbulu jer se tramvajska stanica nalazi pored hotela, pa brzo i lako možete stići na gde god da krenete.

Sve sobe su elegantno i moderno opremljene, a naša ponuda podrazumeva smeštaj sa doručkom u trokrevetnim sobama, dok je smeštaj u dvokrevetnim  sobama moguć uz doplatu.

Više informacija o smeštaju pogledan na njihovom sajtu.

 

Plan i program putovanja

1. dan (četvrtak 03.11.2022.) Beograd-Istanbul
11:55 – poletanje iz Beograda
15:35 – očekivano sletanje u Istanbul.
Odlazak u smeštaj i ostavljanje stvari, ostatak dana slobodno.

2.dan (petak 04.11.2022.) Istanbul
Slobodan dan i razgledanje grada u pratnji lokalog vodiča (fakultativno).

3.dan (subota 05.11.2022.) Istanbul
Razgledanje grada i preuzimanje startnih paketa u Expo centru.

4.dan (nedelja 06.11.2022.)DAN TRKE 
07:00 – zajednički odlazak do startne zone
9:00 – Start maratona
9:15 – Start trke na 15 K
Uveče zajednička proslava u nekom od lokalnih barova ili restorana!

5.dan (ponedeljak 07.11.2022.) Istanbul – Beograd
11:00 – poletanje iz Istanbula
10:50 – očekivano sletanje u Beograd

Napomena: ovo je okvirni plan i program putovanja, satnice letova se mogu promeniti. Svaka promena biće na vreme zabeležena na sajtu.

 

 

Forma za prijavu

Detalji

Početak:
3 novembra @ 11:00
Kraj:
7 novembra @ 11:00
Događaj Category:

Mesto

Istanbul, Turska