+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.

Istanbul 2019

 • 00Dana
 • 00Sati
 • 00Minuta
 • 00Sekundi

Vodafone Istanbul Marathon

Trčite na dva kontinenta u jednom danu!

PRIJAVI SE

VODAFONE ISTANBUL MARATHON

Trčite na dva kontinenta u jednom danu!

 

Lokacija: Istanbul, Turska
Datum trke: 03.11.2019.
Datum polaska: 31.10.2019.
Datum povratka: 04.11.2019.

CENA ARANŽMANA 

 Za prvih 10 putnika  Za prvih 10 – 25 putnika  Nakon 25 putnika
Turistički 249 € 274 € 299 €
Sa startninom 259 € 284 € 309 €

Maksimalan broj putnika: 40
Aranžman je rasprodat i prijave trenutno nisu moguće!
Do kraja nedelje ćemo znati da li je neko od prijavljenih odustao, a i raditi na proširenju kapaciteta, pa se nadamo da ćemo uskoro moći ponovo da omogućimo prijave.

ARANŽMAN  OBUHVATA

 •  avionski prevoz iz Beograda, sa svim taksama i prtljagom do 20kg
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Daphne u centru Istanbula (trokrevetne sobe)
 • startninu za trku (opciono)
 • troškove organizacije
 • vođenje puta

Opcione doplate

 • putno osiguranje (5 €)
 • sportsko osiguranje (10 €)
 • smeštaj u dvokrevetnoj sobi (20 €)
 • smeštaj u jednokrevetnoj sobi (100 €)

Napomene: U osnovnu cenu aranžmana uračunat je smeštaj u trokrevetnim sobama, ali je moguće doplatiti po za smeštaj u dvokrevetnoj, ili jednokrevetnoj sobi.  Napominjemo da putnici naglase sa kim žele da budu u sobi ili rezervišu jednokrevetnu sobu, u suprotnom ne možemo garantovati da neće biti smešteni sa osobom suprotnog pola. Svim putnicima preporučujemo da uzmu osiguranje pre polaska, a to možemo učiniti i mi za vas. Važno je znati da sporsko osiguranje pokriva sve što i putno i još eventualne povrede nastale na trci koje obično putno osiguranje ne uključuje.

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu UniCredit banke. Celokupan iznos možete podeliti na više rata, a broj rata zavisi od trenutka prijave. Iznos prve rate mora biti najmanje 10000 dinara i smatra se potvrdom rezervacije, a ostatak možete podeliti u više rata, s tim da ukupan iznos isplatite najkasnije tri nedelje pre putovanja.

 

O ISTANBULU

Istanbul, kroz istoriju poznat i kao Konstantinopolj i Carigrad, najmnogoljudiniji je grad Turske sa oko 15 miliona stanovnika i predstavlja njen ekonomski i kulturni centar. Smešten je na Bosforu, moreuzu koji razdvaja Mramorno i Crno more, a samim tim i Aziju i Evropu, pa i ne čudi što je, s obzirom na tako strateški važan položaj, u prošlosti služio kao prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva, u trajanju od skoro šesnaest vekova! Šetnja Stambolom, kako se u našim narodnim pesmama Istanbul najčeše nazivao, predstavlja pravu kakofoniju zvukova, mirisa i boja, koja se pamti.

Kažu da je potrebno najmanje nedelju dana za obilazak svega što u ovom čarobnom gradu treba videti, ali kako bismo vam uštedeli malo vremena i učinili vaš boravak ovde što prijatnijim, potrudili smo se da nađemo smeštaj u neposrednoj blizini stare istorijske četvrti, Sultanahmeta, koja predstavlja nezaobilazno mesto na turističkoj karti Istanbula.

Upravo u njoj se nalazi Sultan Ahmedova džamija podignuta početkom 17. veka, u narodu poznatija kao Plava džamija. Ime je dobila po 20.000 plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost njene kupole, a jedina je od preko 500 stambolskih džamija, koja ima čak 6 minareta!

Preko puta nje nalazi se i čuvena Aja Sofija ili Sveta Sofija, koja je od 6. do 15. veka služila kao pravoslavna crkva. Poznata je po svojoj masivnoj kupoli i smatra se oličenjem vizantijske arhitekture.

U blizini je i palata Topkapi, glavna rezidencija svih osmanskih sultana u trajanju od skoro 400 godina! Izgrađena je na zahtev Mehmeda II Osvajača nakon što je zauzeo Istanbul.

Kula Galata je čuveni simbol starog Carigrada i njegove đenovljanske četvrti. Visoka je 55 m, i korišćena je za nadgledanje luke na Zlatnom rogu, kao i celog grada i njegove okoline.

Devojačka kula potiče iz 12. veka i stoji na ulazu u Bosforski moreuz. U prošlosti je služila kao zatvor i svetionik, a danas je pretvorena u kafeteriju i restoran. Do nje se može stići brodićima koji isplovljavaju sa obe strane moreuza.

U moru atrakcija izdvaja se i Cisterna bazilika. Izgrađena u 6. veku za vreme vladavine vizantijskog cara Justinijana kako bi se rastućem gradu obezbedila pitka voda i najveća je od nekoliko podzemnih cisterni. Ulaskom u nju stiče se utisak da ste kročili u neki drugi svet i vreme. Prizor osvetljenih, 8 metara visokih mermernih stubova, od kojih su neki krasili palate i paganske hramove stare Grčke, zajedno sa zvucima klasične muzike i kapanja vode, deluju vrlo mistično i nadrealno.

Ne treba zaboraviti ni mnoštvo bazara, nargila-barova, parkova i ostalih atrakcija, i svakako ćemo se potruditi da obiđemo neke od njih samostalno ili u pratnji lokalnih vodiča.

O TRCI

Ovaj popularni “evroazijski” maraton organizuje se već 40 godina i njegova najpoznatija karakteristika je ta što se trči na dva kontinenta!

Naime, start se nalazi na azijskoj strani grada, malo pre prvog mosta preko Bosfora, što trkačima daje priliku da osmotre ovaj transkontinentalni dragulj sa pučine. Maratonska staza prolazi preko još dva mosta koja se pružaju preko Zlatnog roga, vijugajući pritom pored mnogih istorijskih znamenitosti, i završava se u evropskom delu grada – ispred Plave džamije. Valja napomenuti da se za maraton mogu prijaviti samo punoletne osobe, kao i da će se nakon 5. km stanice sa okrepom nalaziti na svakih dva i po kilometra! Limit za maraton je 6 sati, a u ponudi je i trka na 15 km, sa limitom od 3 sata i 45 minuta. Za sve trke je obezbeđen besplatan prevoz do starta koji će se nalaziti na Mostu mučenika 15. jula. Autobusi će do tamo kretati iz Sultanahmeta (ispred Aja Sofije) i sa trga Taksim (ispred pekare Divan), u periodu od 7 do 7.30h. Tu je i trka zadovoljstva na 8 k, do čijeg strarta se može stići autobusima koji će kretati iz kvarta Mecidiyeköy u periodu od 7.30 do 8.30h. Ko bude želeo, moći će da pošalje presvlaku na cilj posebnim autobusom koji kreće sa starta u 8.30h.

Startni paket uključuje

 • startni broj sa čipom
 • aktivnu majicu trke
 • finišersku medalju na cilju
 • okrepu na stazi i cilju
 • poklone partnera trke

 

O SMEŠTAJU

Što se tiče smeštaja, držimo se oprobanog recepta od prošle godine. Hotel Daphne nalazi se u istorijskoj četvrti Sultanahmet, u nepostednoj blizini najvećih znamenitosti Istanbula  – Aja Sofije, Plave džamije, palate Topkapi, velikog bazara, arheološkog muzeja i brojih hamama. Ne propustite da popijete piće ili večerate na krovnoj terasi sa prelepim pogledom na Mramorno more. Ukoliko dođe do popune mesta u ovom hotelu, putnici koji se kasnije prijave biće smešteni u hotelu sličnog kvaliteta i lokacije.

 

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan (četvrtak 31.10.2019.)
  12:05 poletanje iz Beograda
  15:50 očekivano sletanje u Istanbul.
  Odlazak u smeštaj i ostavljanje stvari, ostatak dana slobodno.
 1. dan (petak 01.11.2019.)
  Razgledanje grada i preuzimanje startnih paketa u Expo centru.
 2. dan (subota 02.11.2019.)
  Slobodan dan i razgledanje grada u pratnji lokalog vodiča (fakultativno)
 3. dan (nedelja 03.11.2019.)
  RACE DAY
  9.00 – Start maratona
  9.15 – Start trke na 15 K
  Uveče zajednička proslava u nekom od lokalnih barova ili restorana!
 4. dan (ponedeljak 04.11.2019.)
  11:40 poletanje iz Istanbula
  11:25 očekivano sletanje u Beograd

Nakon sletanja očekujemo puno grljenja, ljubljenja i pozdravljanja do novog putovanja!

Napomena: ovo je okvirni plan putovanja i podložan je manjim izmenama, a detaljni plan biće objavljen naknadno.

Forma za prijavu:
Aranžman je rasprodat i prijave trenutno nisu moguće!

Detalji

Početak:
31/10/2019 @ 12:00
Kraj:
04/11/2019 @ 11:30
Događaj Categories:
,