+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.

Conquer the Wall Marathon

 • 00Dana
 • 00Sati
 • 00Minuta
 • 00Sekundi

CONQUER THE WALL

Kreni u najveću avanturu svog života i pokori Kineski zid

PRIJAVI SE

CONQUER THE WALL MARATHON
Spremi se za avanturu života

 

Lokacija: Peking, Kina

Datum polaska: 06.05.2019.
Datum trke: 11.05.2019.
Datum povratka: 13.05.2019. – aranžman samo Peking
Datum povratka: 18.05.2019. – aranžman Peking + Hong Kong

 

TRENUTNA CENA ARANŽMANA 

Peking Peking + Hong Kong  
Bez startnine 849 €  1249 €
Za posmatrače 1029 € 1429 €
Sa startninom 1149 € 1549 €

 

ARANŽMAN “PEKING” OBUHVATA

 • avionski prevoz iz Beograda, sa svim taksama
 • 5 noćenja u dvokrevetnim sobama hotela Jade Garden**** i late check-out sve do polaska na aerodrom
 • startninu za trku
 • troškove organizacije

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu UniCredit banke. Celokupan iznos možete podeliti na više rata, a broj rata zavisi od trenutka prijave. Minimalni iznos prve rate je 35 000 dinara.

 


O PEKINGU

Made in China, but top shelf product!
Glavni grad najmnogoljudnije zemlje na svetu, sa verovatno najbogatijom kulturom i tradicijom… to već garantuje da će poseta Pekingu biti putovanje koje se ne zaboravlja! Celokupni centralni deo grada se može posmatrati kao muzej na otvorenom, jer svaka građevina, trg ili ulica nose neizbrisivi trag nesvakidašnje istorije i kulture. Istražite Zabranjeni Grad, najveći kompleks palata na svetu, odakle su vladala 24 kineska cara. Posmatrajte podizanje zastave koje se obavlja uz izlazak Sunca, a odvija se na Tian’anmen trgu, poznatom po brojnim istorijskim događajima, ali i svojoj veličini (oko milion ljudi može da bude na njemu u istom trenutku). Uživajte u čudesnom Nebeskom Hramu, ili savršenoj prirodi Letnje Palate. Vozite se rikšom, opustite se uz čaj u bašti tradicionalnih kineskih kućica, a za večeru se počastite čuvenom pekinškom patkom, ili prošetajte do ulice Wangfujing gde možete probati najraznovrsniju i najegzotičniju hranu na svetu (od tradicionalne kineske kuhinje na koju smo već navikli, do pečenih škorpiona, zmija, morskih konjica… ali i fantastičnih deserta, poput pohovanog sladoleda). Ukoliko niste veliki ljubitelj tradicionalnog nemojte da brinete jer ni vas Peking neće izneveriti. Grad od preko 20 miliona stanovnika svakako mora obilovati i brojnim modernim atrakcijama, a kada se radi o Kini neverovatni šoping se podrazumeva. Pored mnoštva tržnih centara ulične tržnice su veoma posećene i zanimljive. Čak i kada ne obilazite ni jednu od bezbroj zanimljivih lokacija Pakinga, sam boravak u ovakvom gradu i posmatranje njegovih žitelja je neverovano iskustvo za sebe koje ćete prepričavati svim svojim prijateljima. Smatra se da je najbolje vreme za posetu ovog grada upravo u maju, kada je klima najpovoljnija, a vazduh najčistiji, tako da su svi preduslovi za savršeno putovanje već ispunjeni.

 

O TRCI

Poseta Kini ne bi bila komplatna bez obilaska najveće svetske građevine – Kineskog zida! A sada vam se pruža zaista nesvakidašnja prilika da po njemu trčite i okitite se medaljom koja će svedočiti o tome da ste uspeli da ga osvojite! Conquer the Wall Marathon je potpuno neverovatna trka o kojoj ćete pričati unucima! Svake godine samo 500 trkača ima čast da učestvuje na njoj, a sada i vi možete da budete deo te povlašćene grupe!
Ova trka ne privlači elitne trkače iz Afričkih zemalja, već zaljubljenike u avanturu, istoriju i kulturu. Staza je veoma zahtevna i raznolika, veći deo se trči po samom zidu, kako po renoviranim delovima, tako i po onima koji nisu dirani vekovima. Staza krivuda i po manje posećivanim delovima zida, zanimljivim prolazima i pruža neverovatan pogled na okolinu, što celokupni doživljaj čini još unikatnijim. Ova trka pruža neverovatnu priliku da uživate na Zidu, a da niste preplavljeni turistima i lokalnim prodavcima, već možete doživeti zid kako on i zaslužuje.
U ponudi su 4 distance – maraton, polumaraton, 10k i 5k. Vremensko ograničenje trke je 11 sati za sve distance i strogo se poštuje. Iako je ovo dosta vremena, zbog zahtevnosti staze savetujemo da se za maraton prijavljuju samo oni koji su potpuno spremni za ovaj izazov i imaju ranijeg iskustva na ultramaratonima, trail trkama i kamenitim predelima.

Startni paket uključuje

 • Startni broj
 • čipovano merenje vremena
 • prevoz od Pekinga do starta trke
 • zvaničnu majicu trke
 • torbu
 • okrepu na stazi
 • finišersku medalju
 • doručak na dan trke
 • fotografije sa trke
 • pomoć na stazi

Ova trka se potpuno razlikuje od svih drugih na kojima ste učestvovali, pa ne možemo sve bitno da stavimo u našu najavu i zato toplo preporučujemo da pogledate njihovu stranicu ovde

 

SMEŠTAJ U PEKINGU

Za ovakvo putovanje smo se posebno potrudili da obezbedimo i smeštaj koji će zadovoljiti brojne kriterijume. Važno nam je da se nalazi u samom centru grada, kako biste bili u srcu zbivanja i lako došli do svih važnih lokacija, ali i da sam hotel odiše tradicijom grada, dok ima sav komfor modernih smeštajnih objekata. Pored hotela se nalazi veliki broj radnji koje se nikada ne zatvaraju, a najbolji restoran u kom smo jeli se nalazi direktno preko puta hotela. Zid Zabranjenog grada se nalazi na svega nekoliko desetina metara od ulaza u hotel, dok je na suprotnoj strani glavna pešačka zona grada. Sobe su izuzetno opremljene i imaju sve što vam je potrebno (uključujući čak i četkice, paste, penu za brijanje, žilete…). Više o samom hotelu možete naći na ovom linku

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (ponedeljak 06.05.2019.) Beograd – Doha
10:00 – okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera informacija
12:00 – poletanje aviona ka Dohi
18:00 – planirano sletanje u Dohu
– kratak izlet do grada do poletanja aviona

2. dan (utorak 07.05.2019.) Doha – Peking
00:10 – povratak na aerodrom
02:10 – poletanje aviona ka Pekingu
14:55 – očekivano sletanje u Peking i odlazak u hotel
Uveče zajednička šetnja kroz pešačku zonu do ulice Wangfujing gde možete probati najegzotičniju hranu na svetu.

3. dan (sreda 08.05.2019.) Peking
Slobodan dan koji možete iskoristiti kako želite, uz mogućnost odlaska na fakultativni izlet sa lokalnim vodičem. Ovo je idealan način da saznate nešto više o Kini i Pekingu, ali i o životu lokalnog stanovništa, kao i da upoznate neke od najzanimljivijih žitelja Pekinga.

4. dan (četvrtak 09.05.2019.) Peking
Odlazak po startne pakete gde ćete imati prilike da čujete sve što je neophodno o trci i da postavite dodatna pitanja ukoliko ih imate. Popodne moguće organizovanje fakultativnog izleta u pratnji lokalnog vodiča.

5. dan (petak 10.05.2019.) Peking
Slobodan dan, gde predlažemo da šetnju svedete na minimum kako biste sačuvali noge za sutrašnju trku

6. dan (subota 11.05.2019.) Peking
DAN TRKE

Odlazak organizovanim autobusima od hotela Renaissance do startne zone.
06:00 – start maratonske trke
06:10 – start polumaratonske trke
06:20 – start trke na 10k
06:30 – start trke na 5k
16:00 – kraj trke, do kada svi takmičari moraju završiti
17:00 – polazak prvih autobusa od Zida do Pekinga
18:45 – polazak poslednjeg autobusa od Zida ka Pekingu
Slobodno veče za odmor/slavlje i kačenje slika na društvene mreže

7. dan (nedelja 12.05.2019.) Peking
Slobodan dan za poslednje trenutke u gradu i slikanje sa medaljom na najatraktivnijim lokacijama, kao i za kupovinu suvenira. Preporučujemo obilazak najveće gradske pijace na zatvorenom koja obiluje najrazličitijom robom. Ovu avanturu posebno preporučujemo ljubiteljima cenjkanja jer je početna cena barem 3-5 puta viša od realne.

23:30 – odlazak na aerodrom (važi za putnike koji ne idu u Hong Kong)
(odsedanje u hotelu je moguće sve do polaska na aerodrom)

8. dan (ponedeljak 13.05.2019.) Peking-Doha-Beograd
01:50 – poletanje aviona ka Dohi
05:20 – očekivano sletanje u Dohu
06:35 – poletanje aviona ka Beogradu
11:00 – očekivano sletanje u Beograd

Kraj putovanja

 

 

ARANŽMAN „PEKING + HONG KONG“ OBUHVATA 

 • avionski prevoz iz Beograda, sa svim taksama
 • 6 noćenja u dvokrevetnim sobama hotela Jade Garden**** u Pekingu
 • avion Peking – Hong Kong
 • 4 noćenja u dvokrevetnim sobama hotela Butterfly on Wellington Boutique Hotel Central**** u Hong Kongu
 • startninu za trku
 • troškove organizacije

Prvi deo putovanja je isti kao za putnike koji idu samo u Peking, razlika počinje od poslednjeg dana, kada se grupa koja se opredelila samo za Peking vraća kući. Zato ćemo samo nastaviti odatle sa detaljima vezanim za Hong Kong, a ukoliko ste odmah preskočili do ovog aranžmana molimo Vas da prvo pročitate deo vezan za putovanje u Peking.

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

8. dan (ponedeljak 13.05.2019.) Peking – Hong Kong
13:00 – Poletanje aviona ka Hong Kongu
16:25 – očekivani dolazak u Hong Kong
Odlazak do hotela i ostatak dana slobodan. Uveče zajednička šetnja.

9. 10. i 11. dan (14-16.05.2019.) Hong Kong
Slobodni dani u gradu, uz organizovanje fakultativnih izleta u pratnji lokalnih vodiča.

12. dan (petak 17.05.2019.) Hong Kong
Slobodan dan za uživanje u poslednjim trenutcima u gradu
19:10 – poletanje aviona ka Dohi
23:10 – očekivano sletanje u Dohu

13. dan (subota 18.05.2019.) Doha – Beograd
06:35 – poletanje aviona ka Beogradu
11:00 – očekivano sletanje u Beograd

 

O HONG KONGU

Hong Kong je posebna administrativna regija Kine, što znači da ima sopstvenu vladu i izvesnu nezavisnost, iako je deo Kine. Kako je do 1997. godine bila britanska kolonija uticaj evropske kulture je izuzetno jak, ali je grad ipak uspeo da zadrži deo tradicije i kulture. Fenomenalna panorama je zaštitni grad Hong Konga, koji je grad sa najvećim brojem oblakodera na svetu, gde ima preko 300 zgrada viših od 150 metara. Ipak, u toj modernoj džungli kriju se i brojni biseri azijske kulture koji čine ovaj grad još dinamičniji i interesantnijim za sve koji ga posete. Ovaj grad je izuzetno popularan i u svetu filma, a odavde nam dolaze glumci kao što su Jackie Chan i Jet Li, dok je prvi Hong Kong u kinematografiji proslavio Bruce Lee kome je ovde podignut i spomenik. Još jedna od atrakcija grada je Diznilend, tako da ćete imati priliku da ponovo podetinjite i družite se sa svojim omiljenim crtanim junacima.

 

 

SMEŠTAJ U HONG KONGU

U Hong Kongu smo za naše putnike odabrali jedan od najboljih hotela u gradu (nalazi se u top 50 hotela), sa idealnom lokacijom. I ovaj hotel karatkerišu izuzetno moderne i dobro opremljene sobe koje su ipak uspele da sačuvaju i deo tradicionalnog. Da bi se uverili u kvalitet hotela i pročitali mišljenja prethodnih gostiju koji su tamo odsedali, savetujemo da pročitate više o njemu na nekom od sajtova poput booking-a.

 

Napomene

*Ovo je individualno putovanje, a predstavnik našeg tima će poći kao pratioc grupe ukoliko bude 10 ili više putnika.
*Plaćanje se može izvršiti na više rata, a detaljnije instrukcije vezane za plaćanje dobićete nakon prijave, ili ukoliko nas pozovete telefonom.

 

Forma za prijavu:

Detalji

Početak:
6 maja @ 08:00
Kraj:
18 maja @ 17:00
Događaj Categories:
, ,

Mesto

Peking, Kina